Participarea la sport este o parte distractivă și importantă a creșterii, dar fără echipamentul și pregătirea potrivită, copiii au un risc mult mai mare de vătămări ortopedice.

Sporturile și eforturile atletice contribuie la dezvoltarea fizică, emoțională și socială a copiilor și îi învață lecții valoroase despre munca în echipă și atingerea obiectivelor. Alături de aceste beneficii, există câteva riscuri. Alegând echipamentul potrivit pentru participarea atletică a copilului dvs., puteți ajuta la prevenirea accidentărilor sportive și la păstrarea copilului în siguranță.

Alegeți echipamentul adecvat

Pentru a reduce riscul de rănire, asigurați-vă că identificați echipamentul corespunzător pentru sportul ales. Pentru fiecare sport, urmați instrucțiunile recomandate pentru echipamentul conceput pentru a vă proteja copilul.

Este vital să ai încălțămintea adecvată pentru orice sport sau efort sportiv care să ajute la prevenirea accidentărilor. Consultați-vă cu antrenorul atletic pentru o listă completă de echipamente sportive recomandate.

Nu este suficient să ai toate echipamentele sportive adecvate; totul trebuie să se potrivească corect pentru a-ți proteja cu adevărat micul sportiv.

Stilul și designul pot fi importante pentru unii copii și toți își doresc echipamente confortabile. Asigurați-vă dacă copiii dvs. sunt mulțumiți atât de aspectul cât și de potrivirea echipamentului lor sportiv înainte de a face o achiziție.

Nu orice vătămare sportivă poate fi prevenită, însă faptul că aveți echipamentul potrivit este o asigurare eficientă.